2020. 05. 20. 19:53

Biztonságos munkakörülmények az irodaházakban és az üzemi területeken

A MÁV Zrt. a SARS-CoV-2 koronavírus-járvány okozta kialakult közegészségügyi helyzetben folyamatos, átfogó erőfeszítéseket tesz a munkahelyeken és az utasforgalmi területeken egyaránt a vírusfertőzés megelőzésére, a vírus terjedésének megakadályozására.

A pandémiás helyzet kihirdetését követően március hónaptól a napi takarításon túl, heti rendszerességgel minden üzemi területen, az irodákban fertőtlenítő takarítás került elvégzésre, amely immár a 8. ütemnél jár. Ezen intézkedéssel párhuzamosan minden vizesblokkban megtörtént az általános hatású kéztisztítószerek fertőtlenítő hatású szerekre történő cseréje. A nagy dolgozói létszámú irodaépületekbe a folyamatos feltöltés biztosítása mellett kézfertőtlenítő adagolók kihelyezésre került sor.

 

Jelenleg folyamatban van az üzemi területek nagytakarítása, amelyeknek során a teljes üvegfelületek és a textíliák tisztítása is nagy hangsúlyt kap.

 

Klímaberendezések vonatkozásában elmondható, hogy a Könyves Kálmán körúti irodaházban az épület üzemeltetőjén keresztül minden berendezés karbantartása megtörtént. További 62 állomás, 106 épület, 613 darab klímaberendezésének sürgősséggel megkezdődik a karbantartása, fertőtlenítése.

 

A vírus terjedésének megelőzését szolgáló társas viselkedési normák – pl. kellő távolságtartás, a kézfertőtlenítés általános szabályai – betartását figyelemfelkeltő piktogramok kihelyezésével is biztosítjuk.

 

Ezen intézkedéseinkkel kívánjuk fenntartani az egészséges és biztonságos munkakörülményeket, a home-office-ból visszatérő munkavállalók egészségének megóvását.

 

Köszönjük együttműködésüket!

 

Általános és műszaki vezérigazgató-helyettes

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.