2021. 04. 01. 21:37

Felvetésünkre javuló munkakörülmények

Február közepén adtunk hírt arról, hogy tisztségviselőink a készenléti helyiségek felülvizsgálata közben olyan szolgálati helyekre bukkantak, amelyeknél a szinte vállalhatatlan körülmények megszüntetése nem várhat a felmérés végéig.

A „nem várhat” kategóriába tartoznak az Energiaellátási Főnökség „kisvillamos” szakaszainak telephelyei Hatvanban és Szolnokon. (korábbi hírünk ITT olvasható)

Februárban a tapasztalt rossz körülményekről természetesen nem csak hírt adtunk, hanem kértük a munkáltató hathatós közbelépését a tarthatatlan állapotok megszüntetésére. Felvetésünkre most érkezett meg a válasz.

A munkáltató tájékoztatása szerint a kisebb, üzemeltetői illetékességbe tartozó hibákat mindkét helyen megszüntették.

Hatvanban a munkáltató több lehetőséget vizsgál a végleges megoldásra – amely a készenlétes helyiségek szakaszi telephellyel egy épületben történő kialakítását jelenti – közöttük a Vasutasok Szakszervezete javaslatát, az épület tetőterének beépítését is.

Szolnokon az Energiaellátási Főnökség szakaszi telephelye és a Területi Ingatlankezelési Főnökség Budapest-Kelet ingatlankezelési egység telephelye egy közös, külső bérleményben található. A 2016-os szervezeti változások után emelkedett meg a szakaszi létszám, amely a ma tapasztalható zsúfolt elhelyezéshez, a működéshez szükséges többfunkciós helyiséghasználathoz vezetett.

Az általunk jelzett, belső hálózaton keletkezett dugulást az ingatlan üzemeltetője elhárította, a hálózat most rendben működik.

Végleges megoldás a munkakörök rendezésére mindkét telephely külön-külön kialakítása, a célra használható, MÁV kezelésű ingatlanban. Ennek érdekében a munkáltató az egyeztetéseket megkezdte.

Köszönjük a munkáltató gyors reagálását.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.