2020. 04. 29. 18:00

Plusz két hónap a lejárt jogosítványra

A koronavírus terjedése kapcsán bevezetett rendkívüli helyzet azt is magával hozta, hogy március 12-től a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos hivatalos okmányai érvényesek maradnak a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig, így a személyi igazolvány és a jogosítvány is.

A MÁV Zrt. hálózatán nagyon sokan dolgoznak olyan munkakörben, ahol a vállalati gépjármű vezetése része a napi munkának. Vannak kollégák, akiknek éppen ebben az időszakban lejárt, vagy a közeljövőben le fog járni a jogosítványa. Jelenleg a MÁV Zrt. VERDA gépjármű flottakezelő rendszere értesíti a munkavállalót a jogosítvány lejártának időpontjáról 30 nappal azt megelőzően.

A félreértések elkerülése érdekében kértük a munkáltatót, hogy módosítsa úgy a flottakezelő rendszert, hogy az a fenti rendelettel összhangban legyen.

Megkeresésünkre a MÁV Zrt. gyorsan intézkedett. Tájékoztatásuk alapján a VERDA rendszer jelenleg is, alapbeállítás szerint +30 napos „türelmi” idővel van beállítva, de ezt most kitolták plusz két hónapra.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.