2021. 01. 15. 08:33

Rendeződik a gépjárművek és egyéb vasúti járművek fertőtlenítése

A COVID-19 járvány terjedése miatt folyamatosan szorgalmaztuk, hogy szülessen átfogó megoldás a közúti, - és egyéb vasúti járművek fertőtlenítésére. Most úgy tűnik megoldódik a probléma.

A végrehajtó szervezeti egységek ingatlanjait akár hetente, akár az aktualitásnak megfelelően fertőtlenítik, ami az irodai dolgozók biztonságát nagy mértékben növeli. A vállalati gépkocsikban és egyéb vasúti járműveken együtt utazó kollégák azonban összehasonlíthatatlanul más helyzetben vannak, hiszen ezeket a járműveket nem fertőtlenítik.

Sajnos a bérelt, - illetve vállalati tulajdonú gépjárművel, vagy TVG-vel, UDJ-vel, felsővezeték szerelő vasúti járművel munkahelyükre kiutazó kollégák részére a 1,5 méteres távolság tartása lehetetlen. Szorosan, egymás mellett ülve utaznak ki a munkaterületre, majd a karbantartás, hiba- és zavarelhárítás után vissza a szolgálati helyre.

A fertőtlenítés elmaradása okozta gondokat már korábban is (legutóbb  ITT és ITT ) felvetettük.  Néhány szolgálati helyen a járműveket - eltérő módokon - alkalomszerűen fertőtlenítették, de átfogó megoldás eddig nem született.

Kezdeményezéseinkre a MÁV Zrt. most az alábbi választ adta:

A MÁV Zrt. tulajdonában és üzemeltetésében lévő gépjárművek egyéb vasúti járművek esetében a járványhelyzet miatti fertőtlenítést légtér kezelő aerosol alkalmazásával valósítják meg.

A légtér fertőtlenítésekor a saját tulajdonú, a bérelt közúti járműveknél, és az egyéb vasúti járműveknél óvni kell a szerkezeti és a technikai elemeket. A bérelt járművek esetén a flottakezelő megadta hozzájárulását a fertőtlenítőszer utastérben való használatára. A légtér fertőtlenítő iránti igények felmérése jelenleg folyamatban van.

Amennyiben COVID- 19 fertőzött munkatárs vezetett, vagy tartózkodott a vállalati gépjárműben, egyéb vasúti járműben, lehetőség van az ózonos fertőtlenítésre. Az ózonos fertőtlenítés lehetősége igény esetén folyamatosan biztosított.

Letölthető dokumentum:

VSZ MÁV Hírnök 20210115

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.