2022. 07. 08. 17:59

Tovább élnek az alapbér-kiegészítések

A szakszervezetek és a munkáltató korábbi megállapodása következtében a MÁV Zrt. szeptember végéig meghosszabbította kötelezettségvállalását.

Szeptember 30-ig továbbra is élnek az alábbi alapbér-kiegészítések:

10%-os mértékű alapbér-kiegészítés a Pályavasúti Területi Igazgatóság Budapest meghatározott munkaköreiben. Érintett munkaköröket az intézkedés 1. sz. melléklete határozza meg, azzal, hogy a bérintézkedésre a melléklet által meghatározott szolgálati helyen és munkakörökben ténylegesen foglalkoztatott munkavállalók jogosultak, annak időtartamára vonatkozóan.

 5%-os mértékű alapbér-kiegészítés a fejpályaudvarok és bevezető szakaszai meghatározott szolgálati helyein és munkaköreiben. Érintett szolgálati helyeket és munkaköröket az intézkedés 2. sz. melléklete határozza meg, azzal, hogy a bérintézkedésre a melléklet által meghatározott szolgálati helyen és munkakörökben ténylegesen foglalkoztatott munkavállalók jogosultak, annak időtartamára vonatkozóan.

10%-os mértékű alapbér-kiegészítés a TEB szakterület meghatározott szolgálati helyein és munkaköreiben. Érintett szolgálati helyeket és munkaköröket az intézkedés 3. sz. melléklete határozza meg, azzal, hogy a bérintézkedésre a melléklet által meghatározott szolgálati helyen és munkakörökben ténylegesen foglalkoztatott munkavállalók jogosultak, annak időtartamára vonatkozóan.

A vasúti járművezetők balesetmentességének ösztönzése céljából juttatott bérpótlékra vonatkozó jogosultságokat - a 18619/2019/MAV számú megállapodásban foglaltaknak megfelelően - a munkáltató a jelen intézkedés hatálya alatt változatlanul biztosítja.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.