2021. 10. 19. 09:32

Tovább élő alapbér kiegészítések és bérpótlék

A tolatásvezetők alapbér-kiegészítésének alapbéresítésével együtt a munkáltató meghosszabbította az eddig is élő alapbér-kiegészítéseket és a vasúti járművezetők bérpótlékát.

A kollektív szerződés kötésére jogosult szakszervezetek és a munkáltató között létrejött „Foglalkoztatáspolitikai nehézség esetén alapbér-kiegészítés alkalmazhatóságáról" megállapodás alapján, a munkáltató egyoldalú bérintézkedést hajt végre az alábbiak szerint.

10%-os mértékű alapbér-kiegészítés a Pályavasúti Területi Igazgatóság Budapest meghatározott munkaköreiben. Érintett munkaköröket jelen intézkedés 1. sz. melléklete határozza meg, azzal, hogy a bérintézkedésre a melléklet által meghatározott szolgálati helyen és munkakörökben ténylegesen foglalkoztatott munkavállalók jogosultak, annak időtartamára vonatkozóan.

5%-os mértékű alapbér-kiegészítés a fejpályaudvarok és bevezető szakaszai meghatározott szolgálati helyein és munkaköreiben. Érintett szolgálati helyeket és munkaköröket jelen intézkedés 2. melléklete határozza meg, azzal, hogy a bérintézkedésre a melléklet által meghatározott szolgálati helyen és munkakörökben ténylegesen foglalkoztatott munkavállalók jogosultak, annak időtartamára vonatkozóan.

10%-os mértékű alapbér-kiegészítés a TEB szakterület meghatározott szolgálati helyein és munkaköreiben. Érintett szolgálati helyeket és munkaköröket jelen intézkedés 3. sz. melléklete határozza meg, azzal, hogy a bérintézkedésre a melléklet által meghatározott szolgálati helyen és munkakörökben ténylegesen foglalkoztatott munkavállalók jogosultak, annak időtartamára vonatkozóan.

A vasúti járművezetők balesetmentességének ösztönzése céljából juttatott bérpótlékra vonatkozó jogosultságokat - a 18619/2019/MAV számú megállapodásban foglaltaknak megfelelően - a munkáltató a jelen intézkedés hatálya alatt változatlanul biztosítja.

Jelen intézkedés időbeli hatálya 2021. október 1. napjától 2022. január 31. napjáig tart.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.