2023. 12. 20. 10:40

Az egyiknél sikerült, a másiknál még számolnak

A Vasutasok Szakszervezete „ünnepi pótlék” kifizetését kezdeményezte a MÁV Zrt-nél és a MÁV-START Zrt-nél. A siker egyelőre csak féloldalas.

December 5-én „ünnepi pótlék” kifizetését kezdeményeztük (leveleink ITT és ITT) a MÁV Zrt-nél és a MÁV-START Zrt-nél.

A kezdeményezés lényege, hogy az ünnepek alatti forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében az adott időszakban szolgálatot teljesítő munkavállalók részesüljenek egyösszegű kifizetésben. A társaságok ezzel is elismernék a munkavállalói lojalitást, felelősségtudatot, melyet kollégáink – többen már a maximális túlórakeret határán – tanúsítanak a munkáltató irányában.

A START-nál 2024. januárjában hóközi kifizetéssel, a munkáltató egyoldalú kötelezettségvállalása alapján fizetik ki a pótlékot.

A pótlék 30 000 forint minden, 2023. december 24-én 00:00 óra és 2023. december 26-án 24:00 óra között megkezdett szolgálatra azok számára, akik a hatályos SZMSZ szerinti végrehajtási szintű szervezeti egységekben, illetve az Értékesítési rendszermenedzsment szervezetnél, 6-17 MMK-ban, vagy vizsgáló főkalauz, gépészeti vonalellenőr munkakörcsoportban, vagy pedig a Vasútbiztonság és védelem szervezetnél vannak foglalkoztatva.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint „az év során – elsősorban a létszámelmaradásból – keletkezett bérmegtakarításból az elmúlt időszakban felhasználásra kerültek, egyrészt a bértömeggazdálkodás helyi szintű alkalmazása során, másrészt az egyes kiemelt projektek kapcsán végzett többletmunkák elismerésére.”

Ugyanakkor a vállalat megerősítette, „hogy amennyiben az év végén érdemi bérmegtakarítás keletkezik, annak összegét a munkáltató elsősorban az ünnepnapi munkavégzésben érintett munkavállalók javadalmazására kívánja felhasználni.”

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.