2020. 11. 11. 19:23

Tájékoztató a koronavírussal kapcsolatos elnök-vezérigazgatói intézkedésekről

A járványügyi helyzet fokozódása és a november 10-én életbe lépett kormányrendeletek miatt a MÁV-csoport elnök-vezérigazgatója, dr. Homolya Róbert új rendelkezéseket hozott a munkavégzésre vonatkozóan.

A MÁV-Csoport nagyban felelős az egész ország közlekedésének zavartalan lebonyolításáért, így közös érdek, hogy saját egészségünk megóvása mellett kiemelt figyelmet fordítsunk munkatársaink és utasaink védelmére is.

 

A fennálló járványügyi óvintézkedések

A járműveken, állomásokon és a közlekedéshez kapcsolódó nyílt vagy zárt helyszíneken a hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles orrot és szájat elfedő maszkot viselni. A munkavállalók a munkáltató valamennyi zárt terű helyiségében is kötelesek orrot és a szájat folyamatosan elfedő maszkot viselni, kivéve, ha a munkavállaló az adott munkanapon egyedül végzi munkáját a munkahelyéül szolgáló helyiségben.

A maszkviseléssel kapcsolatos legújabb közlemény itt olvasható.

Meg kell tartani az egymás közötti legalább 1,5 méter védőtávolságot. Törekedni kell az általános higiéniai követelmények fokozott betartására, a személyes kontaktusok számának minimalizálására. A különféle értekezletek és megbeszélések megtartására személyes megjelenést nem igénylő módon (skype-, videó- vagy telefonkonferencia formájában) kell sort keríteni!

Szabályok az otthoni munkavégzésre vonatkozóan

Otthoni munkavégzést a munkáltató engedélyezhet, ha a munkavállaló esetében a munkakörébe tartozó feladatok ellátása azt lehetővé teszi, az ehhez szükséges internetkapcsolat rendelkezésre áll és a távoli hozzáféréssel végzett munka informatikai biztonsági feltételeknek megfelel. A munkavégzési helyen, illetve az otthoni munkavégzés keretében történő munkavégzést legalább hetente előre ütemezni szükséges.

A saját gépjárművel történő munkába járás költségtérítésének engedélyezése

Lehetséges a saját gépjárművel történő munkába járás költségtérítésének elszámolása. A benyújtott munkavállalói kérelmeket a munkáltatói jogkörgyakorló bírálja el.

Munkavégzésről szóló igazolás kijárási tilalom idejére

Este 8 óra és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni, kivéve ha mozgása munkavégzéssel kapcsolatos. A munkavégzéssel összefüggő körülményeket a munkáltatói jogkörgyakorló által kiállított okirattal kell igazolnia a munkavállalónak.

A munkavégzésről szóló igazolás  innen letölthető.

A részletes EVIG rendelkezés ITT elérhető.

További híreink a pandémiával kapcsolatos változásokról

 

·         Országos szinten naponta fertőtlenítik a MÁV-csoport összes járművét

·         Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a MÁV-Csoport járatain

 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.