2022. 12. 12. 18:29

Lojalitás: 300 ezer forint érkezik még karácsony előtt

A Vasutasok Szakszervezete teljesítette, amit vállalt: az évközi 230 000 forintos kifizetés után 300.000 forintos év végi egyszeri lojalitási juttatás kifizetéséről állapodott meg a munkáltatóval. A pénzhez két verzió közül választva lehet hozzájutni, de bárki, bármelyik változat mellett dönt is, az összeget még karácsony előtt, december 22-ig megkapja. Még azok a szakszervezeten kívüli „potyautasok” is, akik rendszerint kintről kritizálják, szidják a VSZ munkáját, s bomlasztanák a közösséget.

Sokan, sokféleképpen érdeklődtetek nálunk az év végi lojalitási juttatásról. Volt, aki kedvesen, volt, aki szemrehányóan, s voltak olyanok is, akik erőszakosan tették fel kérdéseiket. Válaszaink fogadtatása is eltérő volt. Pedig mi csak azt mondtuk, hogy az évközi előrehozott 230 000 forintos kifizetés után azon dolgozunk, hogy az év végi összeg újra megközelítse az eredeti megállapodásban lévő összeget, hogy az évközi juttatás valóban pluszt jelentsen. Ehhez kértünk türelmet és tagjaink támogatását.

Persze a leghangosabban károgók ezt nem nagyon értették meg, folyamatosan ócsároltak minket, mondván, hogy „nem csináltok semmit” és egyébként is mindenki azonnal lépjen ki a szakszervezetekből. Ennek ellenére visszatérően elvárták volna, hogy az összes szakszervezet sztrájkoljon. Attól most tekintsünk el, hogy az ilyen „okos” külsős hozzászólóknak sem joguk, sem felhatalmazásuk, erkölcsi alapjuk pedig végképp nincs az általuk ismeretlen szakszervezeti munkánkat hangosan ócsárolni. Az már talán kicsit nagyobb probléma, hogy egy – a tárgyalóasztalig fel nem érő – szakszervezet, a nevét meghazudtolóan csak a munkavállalók hergeléséig jutott.

Szögezzük le: ebben a nagyon rossz gazdasági helyzetben tudtunk megállapodni a munkáltatóval.

Ma – december 12.-én – megállapodást kötöttünk a munkáltatóval az év végi lojalitási juttatás összegéről és a kifizetés módjáról. Az évközi 230 000 forint után decemberben legalább 300.000 forint érkezik, melynek a kifizetésére két lehetőség közül lehet választani. A teljes összeg kifizetése történhet pénz juttatásként (nettó: 199.900, -Ft) agy akár az egész SZÉP-Kártyára (nettó: 256.705, - Ft) is kérhető. Erről december 15- ig lehet nyilatkozni. ( https://kerdoiv.mavcsoport.hu/nyilatkozat)

A kifizetés december 22-ig történik meg.

E mellett a felek több elemben is megállapodtak:

A társasági szinten esetlegesen keletkező bérmegtakarítást a Munkáltató:

- a lojalitási juttatás további, legfeljebb bruttó 50.000 Ft/fő mértékű kiegészítésére, illetve

- a közösségi közlekedés zavartalan fenntartásában és lebonyolításában az év végi munkaszüneti napokon is közreműködő munkatársak elkötelezettségének elismerésére és motiválására használhatja fel.

2023. december 31-ig tovább él az önkéntes egészségpénztári tagdíj-kiegészítés.

A munkáltató vállalta, hogy a 2023. évi alanyi jogú SZÉP-Kártya juttatás 120.000 Ft-ra történő emelését megvizsgálja.

Tárgyalunk a 2023. évi már meglévő 5 %-os alapbéremelés további növeléséről.

 

 

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.