2024. 03. 12. 18:55

SZÉP-kártya: válasz még nincs, nyilatkozni viszont kell

A Vasutasok Szakszervezete – több érintett szakszervezethez hasonlóan – még februárban kezdeményezte a 120 000 forintos alanyi jogú SZÉP-kártya juttatás kifizetésének előrehozatalát.

A szóban forgó kérdést mi a hároméves bérmegállapodás egészére rendezni kívánjuk. A megállapodásban a juttatás kifizetésére rögzített április 30-i időpont ugyanis nem csak 2024-ben, de 2025-ben és 2026-ban is Húsvét után lesz, így hasonló indokokkal mindegyik évben jól esne a munkavállalóknak a juttatás kifizetésének előre hozása. Annak érdekében, hogy ezt ne kelljen minden évben külön kérni, javasoltuk a megállapodás módosítását úgy, hogy a kifizetésre március utolsó munkanapjáig, vagy az adott év Nagycsütörtökéig kerüljön sor.

Kezdeményezésünkre válasz még nem érkezett, azt a munkáltató március 18-körülre ígérte.

Azonban a folyósítás feltétele, hogy a munkavállaló nyilatkozzon arról, hogy 2024-ben más munkáltatónál részesült-e SZÉP-kártya juttatásban, és ha igen, milyen összegben.

A nyilatkozatot március 8. és 21. között kell megtenni ezen a linken: https://kerdoiv.mavcsoport.hu/nyilatkozat

A nyilatkozattételhez a február havi bérjegyzéken közölt egyéni kód és a törzsszám szükséges.

Aki a nyilatkozatot március 21-ig a nem teszi meg, annak a nyilatkozat tényleges leadása után, de legkorábban júniusban lehet folyósítani a SZÉP-kártya juttatás összegét.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.