2023. 09. 18. 19:16

1-es vonal: kivezényelt vasutasok, mostoha munkakörülmények

Mostoha körülmények között teljesítenek szolgálatot a reflektorfénybe került 1. számú fővonalon azok a jegyvizsgálók és fedélzeti ellenőrök, akiket a szakasz pályakarbantartása miatt az utasok tájékoztatására vezényeltek az érintett megállóhelyekre. Szakszervezetünk a tarthatatlan állapotok azonnali megszüntetését, s a kollégák kulturált körülmények közé helyezését kérte.

Alig kezdődött meg a politikai hullámokat is vert karbantartás az 1. számú fővonalon, máris problémáról kaptunk hírt. Tagjaink jelezték, hogy a munkavégzéssel érintett pályaszakaszon lévő megállóhelyekre jegyvizsgálókat vagy fedélzeti ellenőröket vezényelt a munkáltató utastájékoztatás céljából.

A törekvést értjük, hiszen szolgáltató vállalatként az utasokat tájékoztatni kell, főleg egy ilyen megváltozott helyzetben. Az azonban tűrhetetlen, hogy ezeken a helyeken nincsenek meg a kulturált, emberhez méltó munkakörülmények. A munkavállalók ugyanis a szabad ég alatt, az időjárás szeszélyeinek kitéve dolgoznak úgy, hogy WC, mosdó sincs a közelben.

Szakszervezetünk azonnali változtatást kért. A VSZ elvárja, hogy mindaddig, míg a munkáltató nem biztosítja a törvényben előírt egészséges munkakörülményeket, oldja meg másként az utastájékoztatást. 

Borítóképünk illusztráció.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.