2023. 12. 06. 08:16

A VSZ intézkedett: beindult a fűtés a műhelyben

Fáztak a vasutasok a MÁV-START Zrt. JBI Budapest Ferencváros telephelyen, mert nem működött a fűtés, ezért embertelenül hideg volt a segédműhelyekben, csarnokokban és az irodákban is. A VSZ intézkedett, a műszaki hibát elhárították a szakemberek, s beindult a fűtés az eddig dermesztően hideg helyiségekben.

A JBI műhelyekben szinte minden évben óriási probléma a fűtési szezon kezdete, mert olyankor derül ki, hogy nem működnek a kazánok, a bojlerek, a feketesugárzók. A csarnokokban néha fűtés nélkül dolgoznak a munkavállalók. Ráadásul esetenként az öltözőkben sincs meg az előírt hőfok, és sajnos előfordul, hogy meleg víz sem folyik a csapból, így műszak után nem lehet tisztálkodni.

Ilyen és ehhez hasonló problémák megoldásához kérik szakszervezetünk segítségét a munkavállalók, de a helyi vezetők is. A gondok oka lehet pénzhiány, szakemberhiány és anyaghiány is. Amennyiben a téli felkészülés ezekre a helyekre is kiterjedne, akkor talán senkit sem érne váratlanul ez a problémahalmaz, és a munkavállalók is normális, a munkavédelmi előírásoknak megfelelő körülmények között tudnának dolgozni.

És jött a kemény tél

Idén is megérkezett a hideg, és ezzel együtt jelentkeztek az ilyenkor szokásos problémák is. A napokban a Budapest JBI Budapest Ferencváros telephelyen dolgozók keresték meg panaszukkal a Vasutasok Szakszervezetét. Mint elmondták, az öltözőben nincs fűtés és meleg víz, a diesel műhelyben továbbra sem működnek a fekete sugárzók. A csarnokban 5 fok van, a villanyszínben és az irodákban sem fűtenek a radiátorok, a fekete sugárzóknak is csak a fele üzemképes. Az ingatlankezelő folyamatos megoldási ígéretei is csupán a feszültséget növelték, a hőmérsékletet nem.

Láss csodát: már működnek a radiátorok is!

A Vasutasok Szakszervezete ebben a helyzetben minden létező fórumon eljárt az embertelen körülmények azonnali és hathatós megoldása érdekében. Fellépésünk gyors eredményre vezetett. A MÁV START műszaki igazgatójának legutóbbi tájékoztatása szerint a dízelszínben beindították a sötéten sugárzókat. Itt a szakemberek elektromos bekötési hibát találtak.

 A villanyszínben a kazánt megjavította az alvállalkozó, működnek a radiátorok és van melegvíz. A sugárzók egy részét sikerült beindítani, 8 modulból jelenleg a hátsó 4 darab működik.

Köszönjük a gyors intézkedést!

(Borítóképünk illusztráció, nem a cikkben szereplő műhelyben készült.)

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.