2022. 05. 24. 11:17

Elismerést a helytállásért

A Vasutasok Szakszervezete a MÁV-START Zrt.-nél kezdeményezte az ukrán háborús helyzetben helytálló munkavállalók plusz leterhelésének anyagi elismerését.

„A MÁV-START munkáltatóként nagyra értékeli a háborús helyzet miatt kialakult, válságban is helytálló és munkájukat alázatosan végző kollégákat” /A MÁV-START március 25. hírlevél/

Nagyon szép és pozitív a munkáltatói megnyilvánulás, valamint a gyors intézkedés, de felhívtuk a munkáltató figyelmét, hogy a háború miatti fokozódó pszichés és fizikai leterhelés nem csak a pénztárosi munkakört ellátókat érinti.

A hírlevélben foglaltak több más START-os munkakört ellátó kollégánál indulatot váltottak ki, a feszültséget lehetett kezelni a munkáltató árnyalt szóbeli ígéretével; miszerint a többi érintett munkavállaló is részesül majd anyagi elismerésben. Sajnos a mai napig hivatalosan a munkáltató nem adott tájékoztatást az áldozatos – gyakran veszélyes - munka elismeréséről (kivéve a már említett hírlevél) miközben a pályavasút már az elismerés összegéről is tájékoztatta szakszervezetünket.

A fent leírtakat figyelembe véve Vasutasok Szakszervezete kezdeményezi az érintett munkavállalók plusz leterhelésének anyagi elismerését, kiemelten figyelembe véve az Ukrajnába (Munkács) továbbított vonatok személyzetének pszichés megterhelését.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.