2022. 03. 03. 12:09

Ígéret volt, a valóság azonban mást mutat

A Vasutasok Szakszervezete konzultációt kezdeményezett a Kiskunhalas telepállomás jegyvizsgálóinak – az érintettektől kapott információ szerint a munkáltató által agresszívan kezdeményezett – munkaszerződés módosításai miatt.

Szakszervezetünk 2022. február 17.-én levélben fordult a kiskunhalasi jegyvizsgálók ügyében a munkáltatóhoz, szakmai és humánus javaslatot téve. Felvetésünket a 150. sz. vonal vágányzárával kapcsolatos második konzultáción újra megtettük, ahol ígéretet kaptunk az egyeztetésre.

Azonban az egyeztetésből eddig semmi nem lett és a levelünkre sem kaptunk választ. Azonban a munkáltató beindította munkaszerződések erőszakos módosítását.

Nem telt el sok idő azóta, hogy az Együttműködési Megállapodás meghosszabbítására tett javaslatunka kapott válaszban ez szerepel: „A MÁV-START Zrt. továbbra is fontosnak tartja az egyes foglalkoztatáspolitikai kérdések rendezettségét, így nyitott minden egyeztetésre”.

Ez szép szólam, de a valóság ez esetben is tetten érhető.

Ez pedig nem más, mint fenyegetéssel kicsikarni a munkavállalóktól a számukra hátrányos munkaszerződés módosítást. Persze lehet, hogy munkáltató számára a jegyvizsgálók foglalkoztatását érintő kérdés valójában nem fontos.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.