2016. 08. 30. 00:00

GÉPÉSZETBŐL A START-BA FOLYAMATOS MUNKAVISZONYBAN. VAGY MÉGSEM?

Egy ködbe veszett nap.
  1. január 1.

Ez a 24 óra hiányzik két munkavállaló szolgálati idejéből, akik a hivatalból történő adategyeztetés során megkapták a szolgálati idő elismerését a területileg illetékes Kormányhivataltól.

De vajon hová lett ez az egy nap?

A kérdés onnan válik igazán érdekessé, ha tudjuk, hogy az említett két kolléga munkáltatói jogutódlással (?) került a MÁV-Gépészet Zrt.-től a MÁV-START Zrt-be.

A MÁV-GÉPÉSZET Zrt. beolvadása a MÁV-START Zrt.-be, - a minden érintett munkavállalónak – kiküldött tájékoztatás szerint a következők szerint zajlott le:

A két cég között, a társasági integráció tárgyában 2013. szeptember 27. napján létrejött Egyesülési Szerződés következményeként, a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. munkavállalóinak továbbfoglalkoztatása 2014. január 2. napjától, az Mt. 36.§ (1) bekezdés jogcímével a MÁV-START Zrt.-ben folytatódik.

Jelen pillanatban a 2014. január 1-jei nap hiánya arra utal, hogy a munkavállalók nem jogutódlással kerültek a MÁV-START Zrt.-be, hanem munkajogviszonyuk megszakításával, amely egy napos hiány nem csak a nyugdíjszámítás szempontjából jelent problémát, hanem az arcképes igazolványok tekintetében is (a 25 év egybefüggő szolgálati idő is megszakadt).

S vajon az SAP ködébe veszett 1 napra az érintettek megkapták-e munkabérüket?

Ennek az esetnek a kapcsán a Vasutasok Szakszervezete ezúton követeli, hogy azonnal történjen meg az integráció – különös tekintettel az SAP-ban történő műveletekre és a hatóságok felé történő bejelentésre – felülvizsgálata és a szükséges korrekciók megtétele valamennyi, az integrációban érintett munkavállaló tekintetében!

A témában írt levelünk itt olvasható.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.