2015. 06. 28. 00:00

„…. HA MUNKA VAN, AKKOR NINCS MUNKAIDŐ!”

Minden bizonnyal a mögöttünk álló hét legnagyobb, munkaviszonnyal kapcsolatos mondását követték el Debrecen TSZVI-nél. De ez a mondat akár arra is alkalmas lehet, hogy a feledés homályát elkerülve örökéletű, minden idézetes könyvben szereplő szállóige váljon belőle…

Szóval, ott Debrecenben az alábbi mondatot sikerült egy rendelkezésbe bevésni:
 „…. ha munka van, akkor nincs munkaidő!” 

Nos, itt tartunk 2015-ben…

De a MÁV-START háza táján a hét nem csak az ország keleti végében hozott furcsa, érthetetlen dolgokat.

Kőbánya-Kispesten az utazók által használt - a VSZ kezdeményezésére – pár hónapja megnyitott mellékhelyiségeket sikerült bezárni. Történt ez „teljesen logikusan” akkor, amikor a Nyugati bezárása miatt különben is megnőtt az állomáson megforduló utazószemélyzetek száma.

Az Utasellátónál a – világ nagy részével ellentétben- a német nyelv végső győzelmet aratott az angol felett, s a munkáltató ezt komoly bércsökkentéssel ünnepli. A győzelem vesztese persze az a munkavállaló, aki annak idején a „rossz” nyelv megtanulásába komoly energiákat fektetve, eddig kifogástalanul végezte munkáját. 

A Keletiben az elektromos szonda használatára vonatkozó rendelet borzolja a kedélyeket. Természetesen a biztonságos munkavégzés érdekében tett intézkedéseket a Vasutasok Szakszervezete támogatja, azonban az ehhez kapcsolódó felemás végrehajtásokat nem. Az több mint furcsa, hogy egy újonnan bevezetett, már nem igazán modern vizsgálati módszer alkalmazásához szükséges többlet idővel a munkáltató nem növeli meg a feljelentkezési időket. Sőt a vizsgálat elhúzódásából – pl. csoportos feljelentkezés esetén- származó vonatkésést egy az egyben az érintett személyzetre terheli.

A munkáltató fura intézkedéseire tett reagálások mellett, a héten természetesen saját ötleteinkből sem volt hiány. Most, hogy egyre nagyobbra tárul a világ kapuja, s ez által a különböző fertőzések terjedése is igen felgyorsul, kollégáink egészségének megóvása érdekében kezdeményezzük valamennyi vonatkísérő ellátását kézfertőtlenítővel.

Természetesen az összes fenti eset kapcsán magyarázatot kérünk, valamint sürgetjük a szükséges intézkedések meghozatalát a humánerőforrás igazgatónál.

 

Vasutasok Szakszervezete

Hírnök innen tölthető le.

Az első levél itt olvasható.

A második levél itt olvasható.

A harmadik levél itt olvasható.

 

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.