2017. 08. 28. 15:16

Ösztönzés a sikeres vizsgáért? Miért ne?!

Az oktatás, vizsgáztatás nagyon régóta része a vasutas létnek. A hatósági vizsgák jelenlegi rendszere azonban már lassan elviselhetetlen terhet ró a munkavállalókra. Eddig is már számtalan fórumon egyeztettünk a témában.

A Vasutasok Szakszervezete véleménye szerint, mind a munkáltatói, mind pedig a munkavállalói oldalnak érdeke a hatósági vizsgák minél nagyobb számú és minél gyorsabb megszerzése, a szakmai ismeretek minél magasabb szintű elsajátítása és karbantartása, ezzel is elősegítve a közlekedés biztonságának, valamint a foglalkoztatás hatékonyságának növelését.

Egy – a vállalatcsoporton belül nem ismeretlen – ösztönző rendszer bevezetése a MÁV-START Zrt. esetében is elősegítheti, hogy az alapvizsgákra munkaidőben, az időszakos vizsgákra pedig munkaidőn kívül felkészülő kollégák mindezt motiváltabban és ennek megfelelően sikeresebben, így a veszteségidőket is csökkentve tegyék.

Fentiek alapján, a Vasutasok Szakszervezete, a MÁV-START Zrt. munkavállalóinak hatósági alap-, és időszakos vizsgáival kapcsolatos ösztönző elemek bevezetéséről konzultációt kezdeményez, amelynek időpontjára vonatkozóan várjuk a munkáltató javaslatát.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.