2020. 09. 23. 14:17

Rákosrendező: Helyszíni szemle a vonatkísérői tartózkodóban

Szakszervezetünk többször is jelezte a munkáltató felé, hogy a Nyugati pu. átépítése miatt a Debrecenből érkező sebesvonat vonatkísérő személyzete számára, Rákosrendező Állomáson kijelölt tartózkodó helyiség nem felel meg az előírt követelményeknek.

Jelenleg a B+N takarítói számára fenntartott öltözőben választottak le egy részt a jegyvizsgálók számára. Azonban egy öltöző – ami ráadásul nem is a MÁV-START használatában van – amellett, hogy nem alkalmas a munkaközi szünet kiadására és a kulturált étkezésre, számos munka-és vagyonbiztonsági kérdést is felvet.

Szeptember 23-án a Vasutasok Szakszervezete tisztségviselői és MÁV-START HR Igazgatója szakértő szemlét tartottak a helyszínen. A HR Igazgató a helyszínen látottak alapján megállapította, hogy a VSZ felvetései és észrevételei helytállóak, a kijelölt tartózkodó valóban nem alkalmas a munkaközi szünet letöltésére. Ígéretet tett arra, hogy rövid időn belül megnyugtató megoldást kínálnak az érintett munkavállalók részére és az erre vonatkozó javaslatot írásban megküldik szakszervezetünknek.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.