2024. 07. 03. 08:19

Tovább „hízik” a MÁV-START

Az integrált kollektív szerződés tárgyalásán a munkáltató bejelentette, hogy a MÁV-HÉV is beintegrálódik a társaságba.

2024.07.02-án folytatódtak a tárgyalások az Integrált Kollektív Szerződésről.

A harmadik tárgyalási forduló kezdetén a munkáltatói oldal arról tájékoztatta az érdekképviseleteket, hogy a Tulajdonos döntése alapján a MÁV-HÉV Zrt. is be fog olvadni a MÁV-START -ba.

A MÁV-HÉV 2017. február 23- óta része a MÁV -Csoportnak. A jelenleg mintegy 1210 főt foglakoztató cég integrációjával a MÁV-Start létszáma több mint harmincezer főre duzzad.

Szakszervezetünk tudomásul vette a döntést, és javasolta, hogy a jelenleg zajló tárgyalásokba kapcsolódjanak be ezt követően a HÉV reprezentatív szakszervezetei is

A tájékoztatót követően részletes megvitatásra kerültek a beküldött javaslatok, többek között munkaidő fő és speciális szabályairól, a munkaidőkeretekről, a munkaidő beosztás közléséről és módosításáról, a buszvezetők normaidejéről, a készenléti jellegről, az éjszakai munkavégzés korlátairól.

A munkáltató meg kívánja szüntetni a KSZ Helyi Függelékeket, amit szakszervezetünk természetesen ellenez, hiszen vannak olyan helyi sajátosságok, specifikumok, amelyek szükségessé teszik a lokális megoldásokat. Abban partnerek tudunk lenni, hogy esetleg más szabályozási helyen, formában, eltérő struktúrában kerüljön kialakításra, de az egyoldalú eltörlésben nem.

A következő tárgyalási fordulóra várhatóan július 16-án kerül sor.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.