2020. 09. 18. 17:43

Újra a járműkarbantartói bérintézkedésről

A témában már folytattunk előzetes egyeztetéseket, ami alapján 2020. szeptember 16-án a munkáltató elküldte részünkre a javaslatát.

A munkáltató anyagát szakszervezetünk nem találta elfogadhatónak (részletek ITT), így szeptember 18-án – online értekezlet formájában – került sor a munkáltató és a VSZ között konzultációra a visszamenőleges hatállyal 2020. augusztus 1-jével végrehajtandó járműkarbantartói bértábla, illetve bérintézkedés megvalósításáról.

Megerősítettük, hogy az írásban is megfogalmazott minimális elvárásunk, miszerint a kiemelt 10 és 11 MMK-ban valamennyi munkavállaló részesüljön 3,5%-os bérfejlesztésben, nem változott. Mint ahogy az sem, hogy a bérintézkedésben tervezetten érintett munkavállalók körét bővíteni szükséges (pl. művezető, diszpécser) és ennek az intézkedésnek a végrehajtása után más munkaköri csoportokra is fókuszálnunk kell majd.

A munkáltató, figyelemmel az észrevételeinkre, illetve javaslatainkra, jövő hét szerdáig ígérte, hogy új számításokat végeznek és ennek alapján új javaslatot küldenek részünkre.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.