2020. 08. 18. 14:42

Utazói pihenő, kontra rákosrendezői öltöző

A Vasutasok Szakszervezete több alkalommal is jelezte, hogy Bp. Nyugati pályaudvar átépítése miatt a Debrecen felől érkező sebes vonatok személyzete számára Rákosrendező állomáson kijelölt tartózkodó helyiség nem megfelelő a munkaközi szünet kiadására.

Megítélésünk szerint, a jelzett problémákra az érintett munkavállalókat sértő választ kaptunk és a Forgalmi csomóponti vezető asszony jól láthatóan mindent elkövet annak érdekében, hogy az utazók a munkaközi szünetüket kulturálatlan körülmények között tudják csak eltölteni.

Az állításunkat alátámasztja a Debrecenben, 2020. augusztus 12-én kiadott parancskönyvi rendelet is (csatolva), mely szerint a munkaközi szünetet kiadási helye (ahol étkeznek) a rákosrendezői munkavállalók öltözője. (08.19, 08.24, 08.25, 08.26, 08.27,)

Mindannyian egyetérthetünk abban, hogy egy munkavállalói öltöző nem alkalmas a munkavállalók kulturált tisztálkodási, étkezési szükségleteinek biztosítására, különösen a járványhelyzet miatt alkalmazandó szigorúbb követelményekre.

A Vasutasok Szakszervezete ismételten felkérte a munkáltatót, hogy azonnal intézkedjenek a munkaközi szünet kiadásához megfelelő és kulturált helyiség biztosítása érdekében (pl.: egy konténerrel) és mindaddig, amíg ez nem történik meg, a munkaközi szünetre a KSZ idevonatkozó díjazása kerüljön elszámolásra!

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.