2021. 04. 07. 09:10

Amikor a méret is lényeg

Ismereteink szerint az E-Freight Brief-ben történő verzióváltás egyik következménye lesz az „ablakok” nagyobb mérete és felbontása. Az érintettek által használt monitorok jelentős része azonban nem alkalmas az előírt magasabb felbontásra, ezért ezeket cserélni kell.

A Vasutasok Szakszervezete korábban is többször kiállt a képernyős munkahelyek optimális kialakítása, a munka és egészségvédelmi szabályok betartása mellett és most is üdvözli a modernebb eszközök alkalmazását kiemelt tekintettel a munkavállalók átlag életkorára is.

A hozzánk érkezett információk szerint a két képernyős használatra optimalizált munkahelyek esetében a vállalat a két képernyőből, költségtakarékossági okokból csak az egyiket cserélné, a másik képernyő – ezzel annak mérete, ill. felbontása is – maradna a régi.

A mi véleményünk szerint mindkét képernyőnek azonos méretűnek és felbontásúnak kell lennie, amellyel munkavédelmi szakemberek, köztük a vállalat Vasútbiztonság és védelem szervezete is egyetért.

El kell elkerülni, hogy pusztán költségcsökkentési tényezők miatt egy munkahelyen kétféle monitor legyen használatban, amivel az érintett munkavállalók vizuális leterheltsége növekszik, látásuk pedig tovább romolhat.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.