2021. 09. 03. 08:58

RCH: megállapodás a ferencvárosi kocsivizsgálókról

A Rail Cargo Hungaria Zrt.-nél megállapodás született a BP. Ferencváros kirendeltség területén kocsivizsgálati tevékenység keretében foglalkoztatott munkavállalók foglalkoztatásának, ill. díjazásának egyes kérdéseiről.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. Területi Üzemeltetési Központ Kelet szervezetéhez tartozó BP. Ferencváros kirendeltsége különösen kiemelkedő stratégiai fontossággal bír a vállalat működése, ill. eredményessége szempontjából. A fuvarozási teljesítmény közel 70%-a továbbra is e területen fut keresztül. E földrajzi régióban a versenytársak piaci jelenléte, üzleti tevékenysége is jelentős mértékű.

A működés folyamatosságának fenntartása, valamint az elvárt üzleti eredmények biztosítása érdekében az e területen foglalkoztatott kocsivizsgálói, ill. árukezelő kocsivizsgálói munkakörökben a hiányzó technológiai létszám azonnali feltöltése, a rendkívüli munkaidőráfordítás csökkentése, az itt foglalkoztatott munkavállalóink megtartása, a fluktuáció csökkentése, valamint az érintett munkavállalók munkájának folyamatos elismerése érdekében a Munkáltató a megállapodás szerint határozott időre szóló vállalást tesz.

A Területi Üzemetetési Központ-Kelet BP. Ferencváros kirendeltségéhez tartozó szolgálati helyeken a kocsivizsgáló, ill. árukezelő kocsivizsgáló munkakörökben foglalkoztatott munkavállalók 2021. szeptember 1. napjától kezdődően 2022. augusztus 31. napjáig a megállapodásban foglalt feltételek szerint a hűségidő elismeréseként 70.000.-Ft/hó alapbér-kiegészítést fizet.

Az alapbérkiegészítés csoportos feltétele a 24 hónapos hűségidő vállalásáról szóló szándéknyilatkozat aláírása az érintett munkavállalói kör legalább 95 százalékában, amely arányt egy évig fenn is kell tartani. Nem fizethető alapbér-kiegészítés az erre vonatkozó szándéknyilatkozatot alá nem író munkavállaló részére.

A Munkáltató a megállapodásban vállalta, hogy a megállapodás hatálya alatt a területi üzemeltetési központok jelen megállapodással érintett munkaköreiben folyamatosan figyelemmel kíséri az egyes szervezeti egységek adott időszakra vonatkozó teljesítmény, valamint az ahhoz kapcsolódó rendkívüli munkaidő felhasználásra, ill. fluktuációra vonatkozó adatait, s megfelelő indokoltság esetén javaslatot tesz a jelen megállapodásban foglaltak bevezetésére, alkalmazásának kiterjesztésére.

További részletek a megállapodásban.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.