2024. 06. 30. 16:58

Köszönet az áldozatos munkáért!

Az egészségügyben dolgozókat köszöntjük, s egyben megköszönjük áldozatos munkájukat július 1-jén, a Semmelweis nap alkalmából. Az ő hivatásukhoz elkötelezettség és embertársainkon való rendíthetetlen, önzetlen segíteni akarás kell a legnehezebb napokon is.

 Az egészségügyben dolgozók küldetését, munkáját, harcát az emberi nagyságáról is ismert Semmelweis Ignácról készült film nagyszerűen mutatja be. Az ő gyógyításba vetett hitét még a hatalom és a hatalomra törők sem rendítették meg. Ezzel példát mutatott arra, hogy a betegségek legyőzése érdekében meg kell küzdeni bármivel, bárkivel.

Semmelweis Ignác hazaszeretete, korát megelőző tudományos szemlélete, rendíthetetlen kitartása és megalkuvást nem ismerő hite igazságában a mai napig példát állít az utókor orvosai és ápolói számára.

Milyen üzenete van ma az anyák megmentőjének? Tudásban, lélekben erősödjünk, és az általa képviselt kitartást erősítsük egymásban, segítve ezzel embertársainkon. Higgyünk magunkban az összefogás erejében, mert a gyógyítás igazi csapatmunka. A múlt előtt tisztelgünk, ezen a jeles napon a legnagyobb magyar orvosra emlékezünk, s köszönetet mondunk a ma hőseinek, minden egészségügyi dolgozónak.

Gratulálunk mindazoknak, akik munkájuk elismeréséül ezen a napon kitüntetésben részesülnek!

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.