2023. 10. 27. 19:37

Nem lesz hőmérsékleti korlátozás

Az energiaválság miatt a tavalyi fűtési szezonban kormányrendelet írta elő, hogy a kormányzati és az egyéb költségvetési szervek, intézmények helyiségeiben legfeljebb 18 fokig lehet fűteni.

A jelenlegi kedvezőbb helyzetben a korlátozás további fenntartása nem indokolt. A kapcsolódó rendelkezéseket ezért az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs javaslatával összhangban hatályon kívül helyezi a kormány. Azaz idén télen nem lesz hőmérsékleti korlátozás a közintézményekben – szerepel az Energiaügyi Minisztérium közleményében.

A 18 fokos korlátozást kormányzati költségvetési szervekre, állami gazdasági társaságokra vezették be múlt télen. A veszélyhelyzeti szabály nem terjedt ki az egészségügyi, bentlakásos szociális és gyermekvédelmi intézményekre, bölcsődékre. A 14. életévüket be nem töltött gyermekeket is gondozó köznevelési intézményekben pedig legalább a 20 fokot el kellett érnie a benti hőmérsékletnek.

Így az idei fűtési szezonban az általános munkavédelmi szabályok szerint kell majd befűteni az említett állami intézményeket, illetve az iskolákat. E szerint a hideg évszakokban a szellemi munkát végzők esetében 20-22 fokos, könnyű fizikai munkát végzőknél pedig 18-20 fokos hőmérsékletet kell biztosítani.

forrás: economx.hu

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.