2022. 07. 11. 12:00

Újra együtt, és „csakazértis” vidáman!

A múlt szombaton, július kilencedikén két év után ismét igazi volt a vasutas ünnep. A záhonyi, debreceni és a miskolci vasutasok számára leginkább a sóstói Skanzenben, egy igazán kellemes környezetben.

Szakszervezetünk fenti három területének tagjai egy sátorban találkozhattak, főzőcskézettek, sőt, megbeszéléseket is tartottak Farkas Zsolt debreceni, Száraz József miskolci és Juhász Tiborné, záhonyi képviselet-vezetőkkel az élen. De leginkább jókedvűen „vasutaztak” a hetvenkettedik Vasutasnapon.

A megelőző hetek forrósága után még az időjárás is a kedvünkben járt, mert nyárias, de nagyon kellemes meleg volt a VSZ-sátorban és a szabadban egyaránt. A rendezvényen rég nem látott számú kolléganő és kolléga között találkozhattunk Pafféri Zoltánnal, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójával, Csomsztek Ramona belső ellenőrzési igazgatóval, Gubik Lászlóval, a Záhony-Port Zrt. vezér-igazgatójával, és több, debreceni, miskolci és záhonyi vezetővel, valamint a szlovák vasút képviselőjével. Tagjaink, illetve a vasutasok között ünnepeltek a Vasutasok Szakszervezetének vezetői is: Meleg János elnök, Horváth Csaba szervezetpolitikai- és Zlati Róbert érdekvédelmi alelnökök is.

A tíz órakor kezdődő hivatalos megnyitón így senki nem bujkált a napsütés elől, amikor Hadnagy Attila, debreceni területi igazgató megnyitotta a hetvenkettedik Vasutasnapot. Utána Pafféri Zoltán tartotta meg elnöki köszöntőjét, melyben többek között kiemelte, hogy a vasút infrastruktúráját „a vasutasok töltik meg élettel, a vasutasok működtetik”, „mozgásban tartják az országot”.

A változatos és szórakoztató programok között hagyományosan főzőverseny is volt. A zsűri tagjai, Hadnagy Attila vezetésével a „Magasirányítás” csapatánál kezdték a csörögekóstolást, majd megálltak szakszervezetünk sátránál. Itt Meleg János, a VSZ elnöke bemutatta cégvezetőnknek Horváth Jánost, íróvá lett tagtársunkat, aki egy dedikált kötetet adott át Pafféri Zoltánnak.

Elérkezett az eredményhirdetés ideje, elsőként a féksaru dobó verseny díjazottjai következtek: a női mezőnyben Zoltánszkiné Dicső Mónika kapott elismerést, aki öt méter, és 85 centiméterre dobta a sarut. A férfiak között Darva István győzött új csúccsal, 12 méter és 33 centiméter volt az eredménye.

A főzőverseny eredményhirdetésén kiderült, hogy Bronz Fakanál díjban a TBF Debrecen csapata részesült, akik egyébként a VSZ debreceni TEB-es alapszervezete. Az Ezüst Fakanál díj a „Kocsisok” főztjéért járt, akik a nyíregyházi Kocsijavító Műhelyben dolgoznak. Az Arany Fakanál díjazottja pedig idén a debreceni „Magasirányítás” konyhája lett. Tény, hogy a csapatokra jellemző, mindegyikben sokat tettek tagtársaink, a győztes menüért pedig záhonyi vasutasok is az eredményért.

A résztvevők nagy száma, és nem utolsósorban jó kedve a bizonyíték arra, hogy igenis szükség van a vasutas ünnepre. Kellenek a gesztus értékű megnyilvánulások, a lehetőség munkán kívül is az együttlétre, beszélgetésekre. Mindamellett tisztelet azoknak, akik szombaton is szolgálatban voltak, reméljük, még sok lehetőségük lesz nekik is a közös, vidám ünneplésre!

Köszönet minden közreműködőnek.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.