2018. 07. 09. 18:38

27. Heti VSZ Hírnök

A Vasutasok Szakszervezete, 2018. július 3-ára konzultációt kezdeményezett a MÁV HÉV Zrt. MMK munkaköri értékelési rendszeréről szóló utasítás-tervezetével kapcsolatban.

A konzultáció kezdeményezésének az volt az oka, hogy az utasítástervezet 5. sz. mellékletében található MMK szerinti bértábla (sávminimum és sávmaximum értékekkel) álláspontunk szerint nem illeszkedik a vállalat jelenlegi bérstruktúrájába. Erre való tekintettel, az alapvető álláspontunk az, hogy a tervezett táblázat bevezetése a jelenlegi bérezés mellett értelmetlen. Válaszában a munkáltató képviselője elmondta, hogy a MÁV munkaviszonyhoz kapcsolt bérminimum értékeket a MÁV-nál érvényben lévő módon kell átvenni, igazodniuk kell a MÁV Csoporton belüli rendszerhez. A jelenlegi munkaerő-piaci viszonyok miatt – kényszerből - Budapesten a meglévő eltéréseket továbbra is fent kell tartaniuk.

Arra a kérdésre, hogy hogyan történt a munkakörök beértékelése, vagy egyáltalán volt-e ilyen, vagy csak már a meglévő MÁV-oshoz kapcsolódtak, azt a választ kaptuk, hogy nem térhettek el a MÁV csoportos megállapodástól, tehát a HÉV-es munkakörök külön beértékelése nem történt meg.

A konzultáció további hírei honlapunkon olvashatóak.

A tagjaink által szakszervezetünkhöz eljuttatott információk szerint, a Honvédkórház vezetése jelentős változtatást kíván végrehajtani a II. sz. telephely Radiológiai Osztály működésével kapcsolatban. A személyzet irányában megmutatkozó információhiány komoly nyugtalanságot váltott ki a II. sz. telephely dolgozóiban, mind a saját jövőjüket tekintve, mind a Radiológiai Osztály további sorsával kapcsolatban. Mindezekre tekintettel alapvető kérdéseket kell tisztázni, amelyekről tájékoztatást kértünk a Kórház vezetésétől:

Elérhető marad-e 24 órában a II. sz. telephely minden diagnosztikai területe (UH, Rtg, CT), illetve a leletek 24 órán belüli, vagy sürgős esetben azonnali kiadása? A tervezett változtatások hogyan érintik a vasutas igényjogosultsággal rendelkezőket?

További részletek itt találhatóak.

 

A Vasutasok Szakszervezete két területen is jó hangulatú Családi-, és Szabadidős Napon látta vendégül tagjait. A dombóvári és a püspökladányi rendezvények fényképei megtekinthetőek honlapunk galériájában.

A héten ünnepeltük a 150 éves MÁV-ot. A Vasutasok Szakszervezete gratulál az ünnep alkalmából kitüntetésben részesült kollégáknak és a felavatott új vasúti tiszteknek!

Arról, hogy hogyan is kezdődött a MÁV kialakulása honlapunkon található egy rövid összefoglaló.

 

Megújultak a Vasutasok Szakszervezete egyedi Vodafone flotta tarifái!

Az újonnan elérhető tarifák ITT tekinthetőek meg.

A 27. Heti VSZ Hírnök nyomtatható verziója itt érhető el.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.