2018. 08. 28. 11:28

34. Heti VSZ Hírnök

Öt nap strandolás, önfeledt játék, kalandparki izgalmak és számtalan felejthetetlen élmény jellemezte a Vasutasok Szakszervezete idei, már hagyományosnak tekinthető gyerektáborát. Az augusztusi 18-22-ig tartó nyaraláson 27 gyerek vett részt, jó néhányan már nem először csatlakoztak a vidám csapathoz.

Az eredeti szándéknak megfelelően immár hagyománnyá vált a Vasutasok Szakszervezete gyerektábora, amelyet a három évvel ezelőtti kezdetek óta augusztus végére szervez a VSZ. Ebben az időszakban gyerekzsivajtól hangos a szakszervezet tóparti üdülője Zamárdiban, a kicsik boldogan veszik birtokba a házat, s várakozó örömmel méregetik a Balatont. Idén 27 vasutas kolléga gyereke vett részt a nyaraláson, s az időjárásnak is köszönhetően hamisítatlan, gondtalan balatoni nyaralás élményeivel, a közösséghez tartozás tapasztalatával és egyéb programok izgalmával tért haza. A csapat egy része „visszatérő” gyerekekből állt, ők – a szülők elmondása szerint is – alig várták, hogy ismét Zamárdi táborlakói legyenek. Vagyis, a gyerektábor egyre népszerűbb, ezt azok a szervezők, kísérők, pedagógusok és segítő kollégák érzik a leginkább, akik az első alkalom óta minden évben részesei a nyaraltatásnak, a program sikerének. A tábor történéseiről részletek honlapunkon olvashatóak, az eseményen készült fényképek galériánkban tekinthetők meg.

 

Augusztus 21-én érdekegyeztető ülés volt a Szombathely TSZVI-nél. Hangó Pál igazgató ismertette az I-VI. havi működési adatokat. Egyértelmű, hogy továbbra is a létszámhiány a legnagyobb probléma, aminek következtében komoly mértékű túlóra keletkezik. A Vasutasok Szakszervezete nevében kértük többek között a veszprémi jegyvizsgálói „pihenő” vizesblokkjának kiépítését.

Az igazgató beszámolt arról is, hogy a Vasutasok Szakszervezete kezdeményezésére végre „szúnyogmentes övezetté vált” a székesfehérvári utazói pihenő, valamint megtörtént a mobil klíma üzembe helyezése és az új ágyak beszerzése is.

 

A Vasutasok Szakszervezete a kiszervezést követően sem hagyta magára a vasútőr kollégákat és folyamatosan figyeli az új cégeknél dolgozó tagjai munkáltatásának körülményeit. Sajnos az ezzel kapcsolatos – egyre szaporodó – visszajelzések olyan tendenciákra engednek következtetni, amely aggasztó jövőképet vetít előre. Az egyes alvállalkozóknál az anyagi és az emberi megbecsülést tartósan nélkülöző munkavállalók egyre nagyobb számban döntenek úgy, hogy más munkáltatónál helyezkednek el.

Mivel a MÁV érdekelt a vasútüzem fenntartásában és biztonságának megőrzésében, kértük, hogy az alvállalkozók ellenőrzése során a vállalat vezetése járjon közben a helyzet rendezése érdekében.

A humánerőforrás vezérigazgató-helyettesnek írt levelünk itt elolvasható.

 

A 34. Heti VSZ hírnök nyomtatható verziója itt érhető el.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.