2017. 07. 04. 09:27

26. Heti VSZ Hírnök

A MÁV-csoport vállalatainak megállapodásai a szolgálati idő elismeréséről. Módosult a MÁV Zrt. Kollektív Szerződése. Több ponton egyszerűsödik a vasúti képzés.

A MÁV Zrt.-nél történt megegyezést követően a vállalatcsoport többi cégénél is megtörtént a szolgálati idő elismerésére vonatkozó megállapodások megkötése.

A megállapodások itt találhatóak:

MÁV-START Zrt.

MÁV- Szolgáltató Központ Zrt.

MÁV FKG Kft.

ZÁHONY-PORT Zrt.

 

Június 30-án módosult a MÁV Zrt. Kollektív Szerződése. A módosítás értelmében a ’vezényelt munkarendre’ vonatkozó, eddig határozott idejű rendelkezések mostantól határozatlan időre válnak a KSZ részévé.

A nyújtott műszakos munkarendben foglalkoztatott munkavállalónak havonta legfeljebb hét szolgálat osztható be a munkarendszabálytól eltérő időtartamot érintően.

A vezényelt munkarendben foglalkoztatott munkavállalót a 14.00 és 22.00 óra közötti időszakban teljesített munkaidőre az alapbére 15%-ának megfelelő összegű pótlék illeti meg, amennyiben a beosztás szerinti napi munkaideje legkorábban 14.00-kor kezdődik.

A KSZ módosításról szóló megállapodás itt megtalálható.

 

Több ponton egyszerűsödik a vasúti képzés. A Vasutasok Szakszervezete már több mint egy éve kezdeményezte az oktatásokat szabályozó rendelet módosítást, ésszerűsítését. Az ügyben több konzultációt és egyeztetést tartottunk. A július 7-én hatályba lépő módosítások még csak az első lépést jelentik egy valóban életszerű oktatási és vizsgáztatási rendszerhez. De ezután sem adjuk fel, megyünk tovább!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által elfogadott módosítások a 20/2017. (VI.22.) NFM rendelet részeként jelentek meg, és a Képzési rendelet vonatkozásában 2017. július 7. napjától lépnek hatályba, melyek az elmúlt időszak tapasztalatai alapján pontosítják, illetve egyszerűsítik a vasútszakmai képzésekre vonatkozó követelményeket és előírásokat.

A részletek honlapunkon olvashatóak.

 

A 26. VSZ Hírnök letölthető verziója itt elérhető.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.