2021. 03. 24. 19:19

Megkezdődik a vasutasok oltása

Az operatív törzs úgy döntött, hogy hatodik lépésben megkezdi az infrastruktúrát üzemeltető fontos üzemek, cégek dolgozóinak oltását.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai tájékoztatóján beszélt arról, hogy úgy döntöttek, kiterjesztik az oltások körét a vírus gyors terjedése miatt. Ez azt jelenti, hogy miközben folytatódik a 65 év felettiek oltása, megkezdik a kritikus infrastruktúrákba tartozó szolgáltatók, nélkülözhetetlen szolgáltatást biztosító dolgozóinak oltását is. Vagyis beoltják a

  • BKK
  • a Paksi Atomerőmű
  • és a Magyar Villamosművek,
  • illetve MÁV és GySEV dolgozóit.

A MÁV-Volán-csoportban már meg is kezdődött a munkavállalók között az oltakozási hajlandóság felmérése.

2020. december 16-án megküldött levelünkben kértünk tájékoztatást arról, hogy a magas kockázatú csoportba tartozó, az ország közszolgáltatásában részt vevő vasutasok mikor részesülhetnek a Covid-19 koronavírus elleni védőoltásban, illetve kértük azt is, hogy a vállalatcsoport vezetése tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ez minél előbb történhessen meg.

A Vasutasok Szakszervezete eddig is figyelte, értékelte és felvetéseivel (és a tagjainktól érkező információkkal) segítette – és folyamatosan segíti – a járvány elleni védekezést.

A teljesség igény enélkül:

A Vasutasok Szakszervezete számára nagy fontosságú a munkavállalók és ezen belül tagtársaink egészségének megvédése, megtartása. Ezért az elmúlt egy évben több kezdeményezéssel éltünk.

2020. decemberében kezdeményeztük a vasutasok felvételét az oltási tervbe.

Többször foglalkoztunk a gépjárművek fertőtlenítésének szükségszerűségével. (ITT és ITT)

Folyamatosan egyeztettünk a veszélyhelyzetben aktuális foglalkoztatási kérdésekben a munkáltatóval.

Kezdeményeztük, hogy munkára képes állapot ellenőrzése ne jelentsen egészségügyi kockázatot.

Kértük a munkáltatót, hogy a növekvő utasszám következtében tegye meg a szükséges intézkedéseket mind a munkavállalók, mind az utazóközönség egészségének védelme érdekében!

Több kezdeményezést tettünk a veszélyhelyzet alatt a zavartalan közlekedést biztosító kollégák munkájának elismerésére, valamint a kereset veszteséget elszenvedő munkavállalók bérének kompenzálására.

A járvánnyal kapcsolatban felmerülő kérdések megválaszolására kibővítettük a jogász válaszol rovatunkat.

A járvánnyal és annak hatásaival foglalkozó valamennyi hírünk megtalálható ITT.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.