2019. 03. 28. 11:57

Menetkedvezmény: MÁV-HÉV igen. Felkészül a MÁV-SZK

Rengeteg kezdeményezés, tárgyalás után a Vasutasok Szakszervezete régi követelése látszik részben megvalósulni azzal, hogy a MÁV-HÉV Zrt. munkavállalói is jogosultak lesznek az ingyenes vasúti utazást biztosító arcképes igazolvány kiváltására. Mindezzel párhuzamosan zajlanak a tárgyalások az arcképes igazolvány igénylésének kiterjesztéséről a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. munkavállalói számára is.

A MÁV-csoport menedzsmentje elismeri a MÁV-HÉV Zrt. és a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. munkavállalóinak és családtagjaiknak a menetkedvezményt biztosító arcképes vasúti igazolvány kiváltására vonatkozó igényét, és megteszi az utazási kedvezmény kiterjesztése érdekében szükséges lépéseket.

Keresztes Péter, a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatója és Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója közötti egyeztetés és egységes értelmezés eredményeként elhárult az akadály az elől, hogy a Helyiérdekű Vasút munkavállalói arcképes vasúti igazolványt igényelhessenek. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója felkérte Keresztes Pétert, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál kezdeményezze az arcképes vasúti igazolványokkal igénybe vehető menetkedvezmények kiterjesztését a MÁV-HÉV Zrt. Budapest közigazgatási határán kívüli szakaszaira is.

Az igazolványok kiállításához szükséges adategyeztetést és a fényképek összegyűjtését a MÁV-HÉV Zrt. Emberi Erőforrás Igazgatósága fogja végezni a MÁV-HÉV Zrt. és a MÁV-START Zrt. közötti megállapodás aláírását követően. A vasúttársaság célja, hogy 2019 júniusában minden érintett megkapja igazolványát, a szükséges teendőkről folyamatosan tájékoztatást fognak adni. Kérdés esetén, kérjük, forduljanak a MÁV-HÉV Zrt. Emberi Erőforrás Igazgatóságához.

Mindezzel párhuzamosan zajlanak a tárgyalások az arcképes igazolvány igénylésének kiterjesztéséről a MÁV Szolgáltató Központ (SZK) Zrt. munkavállalói számára is. A kiterjesztést jelenleg akadályozó szabályozási kérdések megoldása hosszabb időt vesz igénybe, a MÁV-csoport menedzsmentje ezért a MÁV SZK munkavállalóinak türelmét kéri.

A témában a közelmúltban írt cikkeink:

Menetkedvezmény: azonnali cselekvést!

Újabb előrelépés menetkedvezmény ügyben

Újra a menetkedvezményről

Alanyi jog kontra MÁV-HÉV Zrt.

Első fokon pert nyertünk az első osztályú menetkedvezmény ügyében

Menetkedvezmény, diszkriminatív rendelkezés a kollektív szerződésben és differenciált béremelés a MÁV-HÉV Zrt-nél.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.